شاید از خودتون پرسیدید که برای نوشتن یک نریشن تاثیرگذار برای آگهی، پادکست و یا مستند چه ویژگیهایی باید رعایت بشه؟ این ویژگی ها با توجه به مدیوم های مختلف متفاوته؛ مثلا برای نریشن تبلیغات رادیویی که با عنصر زمان دست و پنجه نرم میکنه، بهتر است که در کمتر از سی ثانیه توجه شنوندگان به نریشن جلب بشه، هر ثانیه در پخش تلویزیون ارزشمنده و از تلفیق صدا و تصویر باید به بهترین حالت ممکن استفاده بشه و در مستند هم که ویژگی مهم آن نریشن است، هیجان و تاثیرگذاری نریتور از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از اصول اولیه یک اثر تاثیر گذار ، داشتن یک نریشن مناسب است ، اگر شما علاقه مند به ایجاد یک محتوای جذاب مانند آگهی ، پادکست ، داستان صوتی و مستند … هستید قبل از هر چیزی باید نریشن آن را تهیه کنید، اگر کاملا مطمئن نیستید که چگونه باید نوشتن نریشن را انجام دهید، در این متن برخی نکات را به شما یادآوری می کنیم.
نریشن تبلیغات رادیویی بیشتر از هر چیزی با محدودیت زمان دست و پنجه نرم می کند ، رایج ترین این تبلیغات 30 ثانیه یا کمتر از آن است. نریشن تبلیغات رادیویی باید فورا توجه شنوندگان را به خود جلب کنند. مفهوم در تبلیغات رادیویی بسیار مهم است و اگر این مطلب را به درستی درک کنید نریشن خود را بیش از حد با کلمات بسته بندی نمی کنید!
اگر نریشن تبلیغات رادیویی خود را به اندازه کافی کوتاه نگه دارید می توانید اطلاعات را شمرده تر و ماندگار تر به مخاطب برسانید ، به همین علت نیاز است که تعداد کل کلمات را در حد مناسبی نگه دارید، به ویژه اگر نیاز دارید شنونده تان آدرس وبسایت ،شماره تلفن یا آدرس رسانه های اجتماعی شما را به خاطر بسپرد.
تجربه به ما می گوید که بسیاری از شنوندگان خیلی زود علاقه خود را نسبت به محتوای شما از دست می دهند بنابر این بهتر است مخاطبان خود را بشناسید و نریشن خود را همانطور که آنها صحبت می کنند بنویسید. تصور کنید که هنگام نوشتن در حال صحبت با مخاطبــــتان هستید این باعث می شود که شما از لحن مکالمه بیشتری استفاده کنید، در حالی که جملات تان کوتاه تر و متمرکز تر است.
اگر بنا به مقایسه میان دوبلور ها و بازیگران باشد باشد می توان گفت از نظر حرفه ای، به دلیل سابقه ای که هنر دوبله در ایران دارد دوبلور های خوب و مشهوری در دسترس هستند، از طرف دیگر بازیگران ایرانی به جز تعدادی اندک، صداهای تأثیرگذار و به یاد ماندنی ای ندارند. واضح است صدایی که قرار است در یک تیزر تبلیغاتی تأثیرگذار و یا مهمتر از آن، در یک انیمیشن پرفروش استفاده شود باید پرانرژی باشد و خاصیتی مشهود نسبت به دیگر صداها داشته باشد، صرف چهره بودن یک بازیگر مجوز این را صادر نمیکند که از او برای دوبله انیمیشن یا نریشن تیزر تبلیغاتی استفاده کنیم. برای روشن تر شدن این قضیه میتوانید صدای زنده یاد حسین باغی در انیمیشن سیا ساکتی را با صدای منوتون هدیه تهرانی یا مهران مدیری در انیمیشن تهران 1500 مقایسه کنید شاید خیلی ها حتی چهره حسین باغی را هم نشناسند اما حتما صدای او را در سری انیمیشنهای راهنمایی و رانندگی به خوبی به یاد می آورند. البته در این میان بازیگرانی هم هستند که صداهای ویژه و منحصر به فردی دارند و استفاده از آنها در تبلیغات به خوبی جواب می دهد.
نوشتن برای رسانه هایی مانند تلویزیون به طور قابل توجهی از نوشتن یک آگهی چاپی یا دیجیتال متفاوت است، هر ثانیه در پخش آگهی تلویزیونی گرانبها است، بنابراین باید یاد بگیرید چگونه با استفاده از فرمت های صحیح از وقت خود بیشتر استفاده کنید. در عرض 30 ثانیه شما وقت دارید تا یک نقطه ی اتکا پیدا کنید، ویژگی های محصول را بیان کنید و این ویژگی ها را به نفع مصرف کننده تبدیل کنید.
فاكتوري كه تلويزيون را از رسانه هاي ديگر متفاوت مي سازد اين است كه هر دو صوت و تصاوير را در خود دارد و شما باید از بین دو حس، شنوایی و بینایی به مخاطبین خود برسید. یک آگهی تجاری تلویزیونی باید بصری و جذاب باشد و در عین حال سرگرم کننده باشد، به یاد داشته باشید طنز اگر درست اجرا شود به راحتی میتواند به یک نقطه اتصال کاربری بین شما و مخاطبانتان باشد.
اطلاعات تماس هم یکی دیگر از ملزومات یک تبلیغ تلویزیونی است حتی اگر کوکا کولا هم باشید بهتر است در انتهای تبلیغاتتان آدرس سایتــــتان را درج کنید ، شماره تلفن ، آدرس ، سایت و… میتواند راه ارتباطی شما و بیننده ای باشد که در یک لحظه توجه ش به تلویزیون جلب شده تا تبلیغ شما را ببیند ، اگر ارتباطی صورت نگیرد چه بسا که بیننده حتی نام شما را هم بعداز مدتی از یاد ببرد.
به عنوان یک قاعده کلی مهم ترین بخش برای یک مستند ، نریشن است ، نریشن در مستندها بسیار مهم تر از تبلیغات یا آگهی های رادیویی است به همین علت باید زمان بیشتری روی آن گذاشت از متن و کلمات گرفته تا انتخاب صدای مناسب. مهم ترین عنصر در اینجا قصه است، بنابراین شما نیاز به یک نریتور و دوبلور دارید که تاثیر صوتی خوبی روی مخاطبان مستند شما بگذارد.
بسیاری از تولید کنندگان مستند قبل از ضبط به خوبی می داند چه روایت و نریشنی قرار است روی تصاویر خود بگذارند اما اگر این را ندانند، بهترین راه برای نوشتن یک نریشن خوب دیدن و گوش دادن تصاویر ضبط شده است، آنچه که می بینید و می شنوید می تواند با بیانی جذاب منعکس کننده منظور شما در مستند ساخته شده باشد.
مطلب پیشنهادی: پنج تمرینی که شما را برای ورود به بازار دوبله و نریشن