چگونه از میکروفون بهترین استفاده را ببریم؟

استفاده از میکروفون

چگونه از میکروفون بهترین استفاده را ببریم؟

میکروفون باید در دقیق تر مکان ممکن قرار بگیره، نه خیلی نزدیک به دهان و نه نزدیک به شکم. درسته که میکروفون صدا رو پخش می کنه، اما صدای کم و پایین شما به اندازه صدای بیش از اندازه بلند، می تونه برای مخاطبان آزاردهنده باشه. برای مواقعی که به شکل استندآپ اجرا دارید میکروفون یقه ای بهتر عمل می‌کنه، تنظیم میکروفون قبل از اجرا و مسلط بودن به حرف هایی که قرار است بزنید، کار رو برای شما راحت تر میکنه، تمام جزئیات مربوط به این موضوع در چکاوا آورده شده.

“اگر مخاطبان شما نتوانند شما را بشنوند ، شما نمی توانید آنها را برای انجام کاری تشویق کنید”

این نقل قولی است که اهمیت کار با میکرفون را مشخص می کند بعضی وقت ها ، می بینیم که سخنران ها در کنفرانس ها فریاد می زنند  “همه می توانید صدای مرا بشنوید ؟”  و تا وقتی  کسی نگفته “نه” ، بدون بلندگو ادامه می‌دهد و سخنانش را فریاد می زند یا مثلا میکروفون را می‌گیرند و نزدیک شکم خود نگه می‌دارند جایی که صدایی برای شنیدن وجود ندارد. هر دو مورد نوعی بی احترامی به مخاطبان به حساب می‌آید چون تا وقتی مخاطب شما نتواند صدای شما را بشنود نمی تواند تاثیری روی او گذاشت.

من از میکروفون ها برای صحبت کردن و خواندن استفاده کرده ام و می دانم که استفاده از میکروفون یک روش قدرتمند، برای پر کردن اتاق با پیام شما و شنیدن صدای شماست. استفاده صحیح از آن می تواند تفاوت بین صدایی مانند حرفه ای و صدایی مانند آماتور را ایجاد کند.

همیشه از میکروفون استفاده کنیم

مخاطب سطح شنوایی و سطح دریافت متفاوتی دارد پس بهتر است گوش دادن به حرف های تان را برای دیگران سخت نکنید  وقتی زیادی به فریاد زدن ندارید صدای شما سالم‌تر و برای گوشت مخاطبتان خوشایندتر است.

 در ضمن یک کنفرانس قرار است اظهار نظر کنید از جای خود بلند شوید و از میکروفون استفاده کنیم این حرکت را تضمین می‌کند که همه شما را بشنوند. و در نتیجه اعتبار و اقتدار شما را افزایش می دهد.  اگر نیاز به میکروفون دارید قبل از شروع مراسم آن را تعیین کنید. ممکن است شما بخواهید برای یکی از این دو دلیل از میکروفون استفاده کنید: مخاطبان از ۲۰ نفر بیشتر باشند یا رویداد در حال ضبط باشد.

میکروفون یقه ای

در یک کنفرانس می‌توانید از یک میکروفون دستی یا یک میکروفون یقه ای استفاده کنید. اگر فردی که قرار است صحبت کند سخنران دائمی مراسم است بهتر است از میکروفون هندزفری استفاده کند باعث آزادی دست ها و ارائه بهتر مطالب باشد.  از میکروفون های رومیزی استفاده نکنید چرا که این کار شما را پشت میز قفل می کند و مانع از راه رفتن و درگیر شدن تمام می شود میکروفن های رومیزی برای زمان‌هایی که شما می‌خواهید همیشه یک مجری کنار صحنه داشته باشید.

 

 باتری و میزان صدا را از حد بررسی کنید ممکن است در دسترس شما نباشد برای همین باتری و بلوم صدا را قبل از شروع مراسم روی صحنه چک کنید. به جای “سلام  ۱۲۳”  بخشی از متن را بخوانید تا مطمئن شوید صدای شما و مطالب تان به طور واضح به افرادی که قصد ارتباط با آنها را دارید می‌رسد.

چگونه می‌توان یک میکروفون را تنظیم کرد؟‌

اگر کت و شلوار پوشیده اید می توانید میکروفون یقه ای را روی دکمه پایینی پیراهن خود یا روی  کراوات خود حدود ۲۰ تا ۳۰ سانت  پایین تر از دهان خود وصل کنید و فرستنده را هم می‌توانید پشت کمربند خود قرار دهید.  خانم ها می توانند میکروفون را به لبه شال یا روسری خود  یا لبه یقه مانتو  وصل کنند ، اگر لباسی دارید که کمربند ندارد گیرنده را بهتر است در بالای لباس خود قرار دهید، ممکن است کمی ناراحت کننده باشد اما به آن عادت می‌کنید.  اطمینان حاصل کنید که  سری میکروفون دور از مو و لباس باشد کیفیت صدا تاثیری نگذارد.

برای حرف زدن پشت یک میکروفون دستی بهتر است آن را حدود ۲۰ سانت از دهان خود دور نگه دارید اما میکروفون باید دقیقا زیر دهانتان باشد. وقتی که سرتان را تکان می دهید  باید دستتان را هم با آن حرکت  دهید. چرا که همیشه بتوانید صدای خود را واضح به گوش مخاطب برسانید.

دور ازمیکروفون عطسه کنید

این اتفاق گریز ناپذیر است،  گاهی وقتها مجبور هستیم  روی صحنه سرفه یا عطسه کنیم. به یاد داشته باشیم که باید اینگونه مواقع از میکروفون کاملاً دور شویم وگرنه‌ صدای عطسه یا سرفه بلند ما در اتاق طنین انداز خواهد شد.

با صدای قوی و واضح صحبت کنید اما هیچ وقت سعی نکنید که فریاد بزنید و همین طور فرض نکنید  چون پشت میکروفون ایستاده اید زمزمه کردن درست است. میکروفون فقط صدای شما را تقویت میکند، پس مطمئن شوید که صدای قوی و ثابت شما تقویت می شود نه صدای دو به شک و لرزان شما را. (برای اینکه بفهمید چگونه می توانید صدای خود را تقویت کنید ، سری به مطلب اصول تربیت صدا بزنید.)

کنفرانس

استرس نگیرید

اگر میکروفون کار نمی کند ، استراحت کنید. بعضی اوقات مشکلی در صدا وجود دارد. آرامش خود را حفظ کنید و اجازه ندهید که این اتفاق شما را تحت الشعاع قرار دهد. هرچه آرام تر باشید ، آرامش بیشتری خواهید داشت. فرض کنید میکروفن همیشه روشن است! بعضی اوقات تکنسین صدا به شما می گوید که میکروفن را خاموش کرده اند. اما شما بعد از چند اجرای صحنه ای می فهمید که هرگز هرگز نباید با میکروفون وارد سرویس بهداشتی شوید، احتمال اینکه اتفاقی بیفتد کم است ، اما احتمال خجالت آن زیاد است.

به جای اینکه مرعوب نشوید ، به میکروفون به عنوان فرصتی برای تقویت پیام خود نگاه کنید. به خود یادآوری کنید که چرا موضوع گفتار برای شما مهم است و از آن انرژی و شوق استفاده کنید تا اشتیاق خود را هنگام صحبت بیشتر کنید. میکروفن برای آسانتر کردن کار شما وجود دارد نگذارید میکروفون به شما استرس وارد کند.

مطلب پیشنهادی: گویندگی کتاب‎‌های صوتی

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

عضویت در خبرنامه چکاوا

با خبرنامه چکاوا، گویندگی را به سادگی یادبگیرید

امتیاز دهی به این مطلب