شاید تا قبل از توسعه اینترنت، تهیه کنندگان، متصدیان عرصه صدا و دوبله و یا هر فردی که برای تجارت و تبلیغ کسب و کار خود، به صدای گویندگان نیاز داشت، باید روزهای زیادی را صرفِ پیدا کردن گوینده مورد نظر خود میکرد، که این اتفاق هم به لحاظِ زمانی و هم مکانی، سختی های خاصِ خودش را داشت و وقت و انرژی بسیار زیادی را از افراد می گرفت و تلف میکرد. اما امروز که بیشتر از هر چیز دیگر، اینترنت و فضای وابسته به آن است که تصمیم گیرنده است و یک هماهنگ کننده معتبر با میزان خطای پایین است، که به افراد کمک می کند تا برنامه های خود را هماهنگ تر پیش ببرند، دیگر این سختی ها و پیچیدگی ها، هیچ معنایی ندارد و هر فرد، در هر صنف، جایگاه و شغلی که دارد، میتواند به راحتی گوینده مورد نظر خودش را پیدا کند، اما چگونه؟
در این فضای شلوغ و پر هیاهو، مکانی وجود دارد به اسم بانک صدا گویندگان چکاوا، که در این بانک، صدای گویندگانی که اهل فن و هنر هستند و با درک کامل و شناختِ درستی که از زبان مادری و ادبیات دارند، زبانِ مکتوب را با روش درست، از آوایِ گفتاری، به زبان ملفوظ بدل میکند، قرار دارد. این گویندگان، با لحنی در خور و مناسب، به منظور ایجادِ ارتباط و انتقالِ دقیقِ مفاهیم و با حفظ امانت داری، متون را با خوانش درست، به شنونده منتقل می کنند. در این بانک طبقه بندی های زیادی برای گویندگان در نظر گرفته است که سه طبقه اصلی آن شامل:
1-گویندگی:
2- صدابازیگری:
که به آن دسته از کارهایی گفته میشود که اجرا و صداپیشگی آن، با بازیِ و حالت های هیجانی بیشتری همراه است، یک جور بازیگری با صدا. که غالبا از صدای شخص، به عنوانِ یک شخصیت استفاده میشود. مثلِ انیمیشن و یا بازی رایانهای.
3- اما دسته سوم که اصلی تر و یا مهم تر است، دوبله و یا دوبلاژ به شمار می آید که در لغت، به معنای دوباره انجام دادن و یا دوبارهکاری است، این یعنی فرد یا افراد قالبِ فیلم، انیمیشن، سریال و یا بازی رایانهای، روی شخصیتی که قبلاً صدا داشته است، گویندگی می کند و یا حرف میزند. این سه دسته، دسته های اصلی بودند، اما موارد بیشتری در رابطه با گویندگانی که صدای آنها، در بانک گویندگان ثبت شده، موجود است که اگر علاقه ای به مطالعه در رابطه با آنها دارید به سایتِ chakava.com مراجعه کنید.
مطلب پیشنهادی: