دستیار صوتی

دستیار صوتی

دستیار صوتی

آدیو مارکتینگ روشی برای رسیدن به مخاطب هدف از طریق ابزارهای صوتی بوده است. وقتی تکنولوژی مربوط به صدا آرام و آهسته تکامل پیدا می‌کند، فرصت‌های جدیدی برای بازاریابی با استفاده از صدا پدیدار می‌شود. از رایج‌ترین ابزار و یا دستیارهای صوتی می‌توان به siri, Alexa amazon, bixby و google assistant اشاره کرد. در اصول اصلی بازاریابی، آدیو مارکتینگ با بازاریابی‌های دیگر تفاوت چندانی ندارد. به طور کلی آدیو مارکتینگ کلکسیونی از راهبردها و راهکارهایی بوده است که با استفاده از دستیارهای صوتی می‌تواند به مخاطبان هدف و مشتری‌های خاص خود دسترسی پیدا کند. آدیو مارکتینگ یک عامل مهم برای تجارت محسوب می‌شود چون مردم از تایپ و نوشتن پیام به پیغام‌های صوتی روی آوردند. از رایج‌ترین موارد بهره‌وری از دستیار صوتی هوشمند می‌توان به پخش اخبار، نظارت بر تنظیمات موسیقی، زمان‌بندی، بررسی، جستجو و……… اشاره کرد. این نشان دهنده زیاد شدن میزان تعاملات مردم از تکنولوژی تایپ بر روی صفحه‌ها به دستیارهای صوتی بوده است. تعاملات با صدا، در دستگاه و وسیله‌های هوشمند مثل تلفن‌های همراه، گجت‌های خانگی، تلویزیون، ترموستات و…….. به کار برده شده است.

به دلیل استفاده زیاد مردم بوده که امروزه برای ساخت فناوری از آیدیو مارکتینگ استفاده می‌شود. می‌توان سه مزیت اصلی برای آدیو مارکتینگ بیان کرد. این سه مزیت برندسازی آدیو مارکتینگ، ساخت محتوای صوتی مانند پادکست و بهبود بررسی تجسس و جستجوی صوتی vso بوده است. برند تجاری شما می‌تواند با کمک برندسازی صوتی و شنوایی که کاری نسبتا جدید بوده به تقویت شناخت برند بپردازد. این عمل تقریباً نظیر برندسازی تصویری است. پادکست سازی به علت موفقیت بسیاری که به دست آورده سبب شده تا محتوای صوتی به نمونه آشکار از قدرت بازاریابی شنوایی بدل شود. به طور چشمگیری تبلیغات پادکست در حال رشد و توسعه بوده و به همین علت به گزینه‌ای معرکه برای تحکیم بازاریابی شنوایی تبدیل شده است. تبدیل محتوای متن یا تصویر وب سایت به صدا و صوت یک کار جدید از بازاریابی بوده و هدف آن مخاطبانی است که چند وظیفه را به طور همزمان و با هم انجام می‌دهند و قادر نیستند هنگام انجام فعالیت‌هایشان از محتوا بهره ببرند. آینده بهینه سازی جستجو، به سوی صوت حرکت می‌کند و گروهی از راهبردها و تفاوت‌های کوچک را در خود جای می‌دهد.

با توسعه و پیشرفت‌های دائم در علم هوش مصنوعی، تحول در آدیو مارکتینگ نیز از مزیت‌های بزرگ در سال‌های آینده بوده است. از علت‌های نیاز به آدیو مارکتینگ می‌توان موارد زیر را شرح داد:
طبق تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد از جستجوها بدون اسکرین صورت گرفته و حدود ۲۰ درصد از کل جستجوهای گوگل به صورت صوتی انجام شده است.
تقریباً ۴۱ درصد از افراد ایالات متحده آمریکا به صورت روزانه از جستجوهای صوتی بهره می‌گیرند و پیش‌بینی می‌شود که نیمی از خانوارها هم دستگاه بلندگوی هوشمند را تهیه کنند.
بر حسب گزارشات سال ۲۰۱۸ به طور ماهیانه یک میلیارد جستجوی صوتی صورت گرفته است.
بیشتر از یک سوم تمام جمعیت ایالات متحده آمریکا، نوجوانان و بزرگسالان به طور ماهیانه پادکست گوش داده که نشان دهنده ۱۶ درصد رشد سالیانه بوده است.
۲۷ درصد از جمعیت، دست کم صاحب یک بلندگوی هوشمند هستند و حدود ۶۲ درصد از کل جمعیت از دستیار صوتی بهره می‌برند.

تقریباً نیمی از جمعیت جوانان از زمان شروع شیوع کرونا و ۳۵ درصد از بزرگسالان با استفاده از بلندگوی هوشمند به اخبار و محتوای صوتی گوش فرا می‌دهند و یا برای شنیدن موسیقی و سرگرمی‌های دیگر از آن استفاده می‌کنند.
نکته حائز اهمیت اینجاست که در آدیو مارکتینگ هزینه‌های مرتبط با تولید و تهیه محتوای صوتی برندها در سیستم‌های صوتی گوناگون، ارزان‌تر از مشابهات ویدیویی و تصویری آنها بوده است. در ادامه می‌خواهیم به مزیت‌های آدیو مارکتینگ بپردازیم:
صدا به علت طبیعی بودن تاثیر بسیار عمیقی بر شیوه تعامل مردم با تکنولوژی داشته است.
صدا دسترسی به وب را برای کاربرانی مثل کم سوادان و یا بی‌سوادان و همینطور نابینایان و کم بینایان آسان می‌کند.
از کاربردهای عملی دستیارهای صوتی می‌توان به جستجوی سریع پاسخ‌ها، به روز رسانی‌ها، سفارشات، برنامه‌ریزی و ویزیت پزشک اشاره کرد.

استراتژی آدیو مارکتینگ در مرحله اولیه بوده اما گوگل مدت‌هاست که از پادکست بهره برده است. این را بدانید که فقط به زمان اندکی نیاز است تا چنین سبک بازاریابی در عرصه صوتی توسعه یابد. البته آدیو مارکتینگ خالی از چالش و مشکل هم نبوده و نخواهد بود. این تکنولوژی هم مانند تکنولوژی‌های جدید دیگر با چالش‌هایی روبروست که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.
با وجود اینکه تعدادی برند بزرگ مثل کینگ برگر و نایکی که به گونه‌ای اثربخش از تبلیغات و بازاریابی صوتی بهره می‌برند و سبب زیاد شدن شناخت و فروش برندشان می‌شوند، اما صنعت آدیو یا همان صدا و تکنولوژی باید از پس یک سری مشکلات و چالش‌ها بر بیاید تا بتواند در تجارت ثبات پیدا کند.

یکی از چالش‌هایی که نمی‌توان از آن اجتناب کرد، نگرانی مخاطبان و مصرف کنندگان در خصوص حریم شخصی بوده است. کاربران نگران این هستند که داده‌هایشان به سرقت نرود و یا اطلاعاتشان توسط دولت‌ها هک و یا شنود نشود. شرکت‌های سازنده این تکنولوژی هم وظیفه دارند امنیت اطلاعات کاربران را به گونه‌ای ضمانت نمایند.
چالش بعدی، کارآمدی دستگاه‌های صوتی بوده است. صدا یک پلتفرم تازه و اولیه بوده که هنوز نتوانسته ارزش خود را اثبات نماید.
یکی دیگر از مشکلات در باب آدیو مارکتینگ بلد نبودن استفاده درست از وسایل صوتی بوده است. باید یک دوره آموزش و عادت جهت استفاده درست از ابزار صوتی ایجاد شود تا مخاطبان از آن ابزار بتوانند استفاده‌های لازم را ببرند نه اینکه فقط با آنها موسیقی گوش دهند.

سخن آخر:

پدیدار شدن دستیارهای صوتی و نیز وب سایت‌هایی که محتوا را به صورت صدا عرضه می‌کنند یه راه جدید برای بازاریابان باز کرده‌اند. دستگاه‌هایی که قادرند صدا را به عنوان یک ترکیب خوب عرضه نمایند زمینه را برای فعالیت واقعی متنی و کاربران و مشتریان فراهم می‌نمایند. مطمئن باشید که در آینده بیشتر درباره آدیو مارکتینگ می‌شنوید زیرا محیطی را درست می‌کند که افراد بتوانند راحت‌تر به پاسخ خود برسند.
از شما بابت اینکه تا پایان این مقاله ما رو همراهی کردید بسیار سپاسگزاریم. امیدواریم که مطالب گفته شده در این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و توانسته باشید پاسخ سوال‌هایتان را بگیرید.

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

امتیاز دهی به این مطلب