فهرست تجهیزات استودیوی ضبط نهایی

فهرست تجهیزات استودیوی ضبط نهایی

در دنیای امروز، که تکنولوژی پیشرفته و مدرن، حرف اول را میزند، چه بخواهیم چه نه، برای بهتر شدن شرایطِ کاری و توسعه حرفه و شغلی که به آن مشغول هستیم، باید بروز باشیم. این بروز بودن، هم شاملِ اطلاعات و دانسته هایمان و هم تجهیزات و مکانی که در آن مشغول به کار هستیم میشود.

اگر هدف شما این است که یک استودیوی ضبط جدید تاسیس کنید و یا همین امروز، یک استودیوی ضبط دارید، چیزی که اهمیت دارد، این است که، تمام مواردی را در که مورد تجهیزات ضروری استودیو ضبط شما است، به خوبی بدانید.

در وهله اول، باید بدانید که، همه چیز به سرمایه و بودجه شما بستگی دارد. ولی این را هم بدانید که هر تجارت و کسب و کاری که شروع می شود، با گذشتِ زمان، توسعه پیدا می کند. گسترش مهارت‌های خود، جذب مشتری و پس از آن سرمایه‌گذاری مجدد، در حرفه و شغل شما، نیاز به زمان دارد.

اما این مقاله، به خوبی شما را در رابطه با لیست تجهیزات استودیو ضبط صدایی که نیاز دارید، راهنمایی می کند.

لیست تجهیزات استودیو ضبط صدا عبارت است از

کامپیوتر

DAW

رابط صوتی

میکروفون ها

هدفون

مانیتورهای استودیویی

کابل ها

پایه های میکروفون

فیلتر پاپ یا پاپ فیلتر

قبل از اینکه این 9 مورد را بررسی کنیم باید بدانیم که

4 نوع استودیو ضبط وجود دارد.

1-استودیو اتاق خواب

این استودیو مثلِ نامی که دارد، راحت است. یک استودیو بسیار ابتدایی، که می توانید آن را، کنار تختخواب خود و یا روی میز تحریر خود قرار دهید در این نوع استودیو فقط به وسایل و تجهیزات اولیه مثل لپ تاپ، یک رابط صوتی، یک میکروفون مناسب برای ضبط و تولید صدا و ساخت بیت احتیاج دارید. اما در نهایت نباید، انتظار کیفیت صدایی عالی را داشته باشید، چرا که در واقع، این روش، یک روش غیرحرفه‌ای ضبط صدا است.

2-استودیو خانگی

اما در استودیوهای خانگی، برای ضبط و تولید موسیقی، فقط به یک اتاق اضافی همراه با تجهیزات ضبط استودیو مثلِ رابط صوتی، میکروفون و کامپیوتر نیاز است.

استودیوهای خانگی که در همه جای جهان محبوب است و بهترین موردی که روی آنها میشود آزمایش کرد، آکوستیک کردنِ است. این استودیو در مقایسه با استودیو اتاق خواب، نتیجه بهتری برای ضبط صدا دارد و پیشرفته تر است اما، قابلیت ضبط چندین صدا و ساز را به شکل همزمان ندارند.

3-استودیو نیمه حرفه ای

این شکل از استودیوها را می توان در خانه با بیش از یک یا چند اتاق، و یا در یک مکان تجاری تاسیس کرد. استودیوهای نیمه حرفه ای، مجهز به تجهیزات لازم برای چندین صدا با کیفیت بسیار بالا هستند و قابلیت ضبط چندین صدا و نوازنده را همزمان دارند.

4-استودیو های حرفه ای

 استودیوهای حرفه ای، در مکان های بزرگ و تجاری واقع شدند که به ابزارهای لازم، برای تولید آثاری حرفه ای مثل پروژه های بزرگ سینمایی مجهز هستند. برای تاسیس این استودیوها، به بودجه های کلان نیاز است، زیرا از هزینه های صوتی گرفته تا سخت افزار، سرمایه زیادی میخواهد.

اما 9 وسلیه اساسی و مهم برای یک استودیو

1-رایانه

همانطور که در جریان هستید، ضبط صدا از شکلِ آنالوگ به دیجیتال منتقل می شود، پس نخستین تجهیزات مورد نیاز برای یک استودیو، یک کامپیوتر یا لپ تاپ با تجهیزات مناسب است. با این حال، می‌توانید از رایانه قدیمی‌ خود  استفاده کنید. اما منابع سخت‌افزاری DAW را هم در نظر بگیرید.

2- DAW

DAW مخفف Digital Audio Workstation است و معنی آن کارگاه صوتی دیجیتال میباشد. DAW یک نرم افزار یا یک اپلیکیشن برای ساخت موسیقی است، که شامل ضبط، تدوین، میکس، و ایجاد تغییرات در صدا توسط افکت های مختلف می‌شود.

-ضبطِ ساز زنده صدا و صدای ساز های مجازی

-ساختِ لوپ های صوتی

-ویرایش صداهای مختلف

و

میکس صدا

از ویژگی های این اپلیکیشن به  شمار می آید

3- رابط صوتی

اینترفیس ها و یا رابط های صوتی، تمامی اتصالات ورودی و خروجی لازم را به رایانه فراهم می کنند و کمک می کنند تا تا با DAW تعامل داشته باشد.

مثلِ اتصالاتِ ورودی که میکروفون و سایر سیگنال ها را به رایانه ارسال می کنند.

اتصالات خروجی از رایانه به مانیتور

تبدیل دیجیتال AD/DA

پیش تقویت کننده های میکروفون

و خروجی های نظارت

4-میکروفون

میکروفن یکی از مهم ترین و ضروری ترین تجهیزاتی است که از اتاق خواب تا استودیوهای حرفه ای استفاده می شود.

بدون میکروفون، نمیشود صدا و سایر سازهای آکوستیک را ضبط کنید. انواع  گوناگونی از میکروفون وجود دارد که برای انواع کارهای مختلف، در استودیو به کار میرود،. اما اگر، تازه از استودیو اتاق خواب، کار خود را شروع کرده اید، فقط به یک میکروفون پویا و مناسب، برای ضبط صداهای ابتدایی احتیاج دارید. اما اگر در استودیوهای حرفه ای مشغول به کار هستید، به جستجوی میکروفون هایی با کیفیت بالاتر بروید.

5-هدفون

هدفون های استودیویی با  هدفون های مصرفی، که ما از آنها در زندگی روزمره استفاده می کنیم، بسیار متفاوت است. چرا که این هدفون ها، فقط برای ارائه پاسخ های فرکانس مسطح تا حد امکان ساخته شده اند و به هیچ وجه، صدا را تغییر نمیدهد. این همان چیزی است که ما در میکس صدا به آن احتیاج داریم. چرا که هر گونه تغییر در صدا می تواند میکس آن را خراب کند.

سه نوع هدفون استودیویی وجود دارد که برای کارهای مختلف استفاده می شود.

هدفون پشت بسته – اتاق صوتی

هدفون پشت باز – تلفیق  کردن

هدفون نیمه باز – مانیتورینگ

6- مانیتورهای استودیویی

چه استودیو ما در اتاق خواب باشد چه در یک استودیو حرفه ای، خروجی ما نمی تواند فقط یک هدفون باشد. اما مانیتورهای استودیویی یک نیاز ضروری برای انواع استودیوها هستند. چرا که صدایی را در اختیار شما قرار می دهند که باید ناظر صدا باشید و میکس با کیفیت تری را دریافت کنید.

7-کابل ها

کابل ها برای هر نوع استودیوی ضبط ضروری و با اهمیت هستند. در استودیوهای حرفه ای، صدها کابل برای چندین کار مختلف استفاده می شود. با این وجود، برای استودیوهای اتاق خواب، به کابل های زیادی نیاز نیست.

8-پایه های میکروفون

در نگه داشتنِ میکروفون با دست ها، این احتمال وجود دارد که صدای تماسی در ضبط دریافت کنید، که در اثر اصطکاک دست شما با میکروفون ایجاد می شود. پس باید از پایه های میکروفون استفاده کرد. از پایه های میکروفون، در اشکال و اندازه‌های مختلف، برای کارهای خاص در استودیوهای ضبط صدا، استفاده میشود.

 9-فیلتر پاپ

از فیلترهای پاپ همراه با میکروفون ها، برای فیلتر کردن صدایی که خارج می شود، استفاده می کنند. فیلتر پاپ با افزایش فشار هوا، این اثر را به حداقل می رساند. بنابراین، اگر استودیو شما یک اتاق خواب است یا یک استودیو حرفه ای، اگر می خواهید صدایی را ضبط کنید، به فیلترهای پاپ احتیاج دارید.

استودیو چکاوا که یکی از مجهزترین و معروف ترین استودیوهای ایران است. در این رابطه در وب سایت خود مطالبی را ذکر کرده و مطالعه آن خارج از لطف نیست. اگر مایل بودید به وب سایت چکاوا به آدرسِ chakava.com مراجعه کنید.

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

امتیاز دهی به این مطلب