همینطور که سکوی پرتاب ریچارد کاکس در بازیگری، سریال پر طرفدار اسب سیاه بود، افشین زی نوری دوبلورِ نقش الک رمزی با بازی ریچارد کاکس هم با همین سریال به شهرت رسید. سریالی که در اواخر دهه هفتاد در ایران گل کرد و ایرانی های زیادی را پای جعبه جادو نشاند.
بی هیچ تعارفی، افشین زی نوری صاحب جوون ترین و در عین حال شیک ترین صدای مرد دوبله ایرانه. از سال 1378 که به شکل جدی و تخصصی وارد حرفه دوبله شد، تا امروز که بیست و اندی سال از حضورش در این حرفه میگذره، تغییراتِ خاصی در صدایش ایجاد نشده و هنوز هم به راحتی در فیلم ها و سریال ها میتونه به جای یک نوجوان صحبت کنه.
در کنار تمام ویژگی های مثبت اما، جوون و رسا بودن صدای زی نوری، مهمترین اِلمان صدای اون در جایگاه گوینده است، هر چند زمان دوبله، پسرانگی و مردانگی صداش حفظ میشه و به دلیل تسلط بالا و سابقه ای که در کار دوبله داره، میتونه تا حدی زیادی صداش رو مسن تر و یا جوون تر کنه.
عموما جای بازیگرهای جوون، پر طرفدار و مشهور مثل دی کاپریو، مت دیمن، الیجاه وود، کریس پاین، کریس ایوانز، اورنالدو بلوم صحبت میکنه و تمام نقش های مکملی هم که تا به امروز گوینده کرده به لحاظ کیفیت، فرق چندانی با نقش های اول نداره.
بین تمام دوبله هایی که انجام داده گویندگی به جای لئوناردو دی کاپریو براش لذت بخش تر بوده و از بازی های اون تاثیر زیادی گرفته، زی نوری به جای دی کاپریو در فیلم های مردی در نقاب آهنی، اتاق ماروین، تایتانیک، اگه میتونی منو بگیر، رفتگان، الماس خونین، گرگ وال استریت و روزی روزگاری در هالیوود صحبت کرده و یه جوری گوینده اصلی این بازیگره.
اما سه گانه ارباب حلقه ها با بازی الیجاه وود در نقش فرودو، زی نوری رو از دنیای درام و مینیمال قصه ها جدا کرد و به سرزمین ناشناخته هابیت ها برد. سه گانه ای که بی تردید بهترین و موجه ترین فیلم تخیلی تاریخ سینمای جهان به شمار میاد و با برد 11 اسکار در کنار تایتانیک و بن هور، رکورد بیشترین جایزه اسکار رو از آن خودش کرد. و زی نوری در این فیلم پا به پا و نفس به نفس با فرودو قصه، از به امانت گرفتن حلقه تا نابودی اون پیش رفت و لحظه ای صدای این شخصیت رو به حال خودش رها نکرد.
گویندگی در سریال پرستاران در نقش پرستار جرارد، سریال گمشده در نقش بون، امپراتور دریا در نقش نیون، ویل هانتینگ خوب، حقیقت بورن، مریخی و آقای ریپلی با استعداد به جای مت دیمن، امپراطور بادها در نقش دوجین، گلادیاتور به جای خواکین فینیکس، سرباز رایان به جای کریس پاین و مدیر دوبلاژ سریال های هشدار برای کبری یازده و رودخانه ماه است.
شاید به دلیل جنس صدای آرام و منحصر به فرد افشین زی نوری، صحبت کردن به جای یک مامور انتقام جو دور از ذهن به نظر بیاد، اما دوبله زی نوری در فیلم درام اکشن بدون پشیمانی با بازی مایکل بی جردن به جای نقش جان کلارک، یکی از بهترین گویندگی های او هست و تمام خشم و انتقامِ ناشی از سوگی که جان با خود حمل میکنه رو به دوش میکشه.
از فیلم های سال 2022، دو فیلم مهم پیمانکار و پروژه آدام، جزو پر طرفدارترین فیلم های اکران شده بودند و حضور زی نوری به عنوان گوینده در این دو فیلم، در بازدید دوبله این فیلم ها بی تاثیر نبود. گویندگی به جای رایان رینولدز بازیگر پر طرفدار سینمای هالیوود در نقش آدام، مردی که از آینده به زمان حال سفر میکنه و با کودکی خودش روبه رو میشه، یکی از جذاب ترین دوبله های سینمایی با صدای افشین زی نوری به شمار میاد.
بعد از فیلم سرباز رایان، افشین زی نوری در نقش جیمز رید و در فیلم پیمانکار برای بار دوم به جای کریس پاین گویندگی کرده. ماموری که به دلیل استفاده از مسکن، از ماموریت عزل میشه و به دنبال راهی برای معیشت خانوادش میگرده. تنش هایی که لحظه به لحظه پاین در فیلم تجربه میکنه از صدای خسته افشین زی نوری دور نمونده و نماینده خوبی برای صدا و احساس این بازیگره.
زی نوری تا به امروز یکی از بهترین و پرکارترین گویندگان دنیای دوبله است و نسل جوان و میانسال خاطرات زیادی از فیلم ها و سریال های او دارند.