قسمت سوم : انتخاب قالب پادکست

انتخاب قالب پادکست

در قسمت سوم در مورد چگونگی قالب پادکست صحبت می کنیم، یکی از مسئله های ساخت پادکست انتخاب قالب محتوایی اونه، یعنی به سلیقه شما بستگی داره که بخواهید تنها گویندگی کنید یا با چند نفر دیگه شریک بشید، در این بین پادکست مصاحبه ای هم وجود داره که یک مهمان اون رو همراهی می کنه و به دلیل وجود مهمان می تونه مخاطب بیشری رو جذب کنه، و در نهایت پادکست هایی که تم آنها میزگرد یا مستند – داستانی هست هم طرفدارهای خاص خودشونو دارند. با سر زدن به قسمت بلاگ چکاوا می تونید به طور کامل از آنها با خبر بشید.

چگونه می توانیم پادکست بسازیم؟ (راه و رسم و نکات ساخت پادکست برای مبتدی ها و حرفه ای ها)

قسمت سوم : انتخاب قالب پادکست

در سری مقالات “چگونه میتوانم پادکست بسازم؟ ” میخواهیم قدم به قدم چگونی ساخت پادکست را به شما آموزش بدهیم میتوانید این مقالات را هر هفته از اینجا دنبال کنید.

قسمت اول : چرا پادکست میسازم؟

چه عواملی برای ساخت پادکست لازم است؟ اول اینکه انگیزتون از ساخت پادکست چیه باید بدونید

28 مهر 1398
02 آبان 1398

قسمت دوم: یک اسم برایش بگذارید و تصمیم بگیرید که چه مدلی باشد

در قسمت دوم سایت چکاوا قصد داره تا نحوه ساخت پادکست رو آموزش بده، بعد از

قسمت سوم : انتخاب قالب پادکست

در قسمت سوم در مورد چگونگی قالب پادکست صحبت می کنیم، یکی از مسئله های ساخت

08 آبان 1398
12 آبان 1398

قسمت چهارم : ضبط صوت خود را روشن کنید

بعد از قسمت سوم و انتخاب قالب برای پادکست، در قسمت چهارم سراغ ضبط و ویرایش

قسمت پنجم : قلم به دست بگیرید

بسیاری از پادکست ها مانند مکالمات بداهه‌ای به نظر می‌رسند که در

19 آبان 1398
03 آذر 1398

قسمت ششم : موسیقی مناسب برای پادکستتان انتخاب کنید

موسیقی برای پادکست تقریباً مانند موسیقی یک فیلم احساسات مخاطب را فرا می خواند

قسمت هفتم: برای ساخت پادکست حرفه ای از چه نرم افزارهایی استفاده کنیم؟

بعد از موسیقی، باید بدانیم که برای ساخت پادکست حرفه ای از چه نرم افزارهایی استفاده

26 بهمن 1398
10 اسفند 1398

قسمت هشتم : چگونه می توانید در پادکست خود عالی به نظر برسید؟

چگونه میتوانیم پادکست بسازیم؟ (راه و رسم و نکات ساخت پادکست برای مبتدی ها و حرفه

یکی دیگر از چالش های ساخت پادکست انتخاب قالب محتوایی آن است.  فرمت انتخابی شما کاملا شخصی است و بستگی دارد که بخواهید چند نفر را در این کار مشارکت دهید. شما ممکن است یک فرمت معین را انتخاب کنید و یا مجموعه ای از سبک های مختلف را در پادکستـــتان به نمایش بگذارید این فقط به سلیقه شما و هدف تان از ساخت پادکست برمی گردد.

نمایش انفرادی (مونولوگ)

مزایا: شما نیازی به حساب کردن روی هیچ کس دیگری برای ضبط پادکست ندارید و می توانید به تنهایی از پس همه کارها بر بیایید. شما مسئولیت تمام پادکست را به عهده می گیرید و در نهایت تمام اعتبار آن هم به طور انحصاری متعلق به شماست. بنابراین اگر پادکست تان به درآمد رسید نیاز به تقسیم سود با کسی نیست.

چالش ها: این نوع سبک پرطرفدارترین سبک برای تازه کارهاست. یکی از بزرگترین چالش های نمایش انفرادی جذاب ماندن است چرا که در این نوع  پادکست شما احساس می کنید که دارید با خودتان حرف می زنید و این کمی کار را سخت خواهد کرد.

ارائه دو نفره پادکست

ارائه دو نفره

مزایا: یکی از راه حل های عالی برای غلبه بر ترس از میکروفون این است که با فرد دیگری  مشغول به صحبت باشید. سعی کنید فرد مناسبی را برای پادکست دو نفره تان پیدا کنی. کسی که یا کمی شوخ طبع باشد یا پایه بحث های جدی (فرقی نمی کند) پادکست های مشترک معمولا مورد استقبال قرار می گیرند.  چرا که از حالت دو قطبی گوینده – شنونده خارج شده و تجربه جدید تر و لذت بخش تری را به همراه می آورند… .

چالش ها: یکی از چالش های  این سبک  هماهنگ شدن دو همکار، بی حاشیه بودن و همراه شدن آن ها برای زمانی نسبتا طولانی است. همچنین اینجا مسئله مالکیت مطرح می‌شود پادکست متعلق به چه کسی است؟ و اگر به سود رسید سود آن چگونه تقسیم می‌شود؟

پادکست مصاحبه ای

پادکست های مصاحبه ای

مزایا: صحبت کردن با افراد متفاوت به شما این امکان را می دهد که محتواهای متنوعی  برای هر قسمت از پادکست داشته باشید. همینطور مهمان شما مخاطبان خاص خودش را دارد ممکن است به خاطر او به پادکست شما گوش  کنند و آن را به اشتراک بگذارند. اگر  پادکست مصاحبه ای به درستی اجرا شود می توان در مدت کوتاهی مخاطبان بسیاری پیدا کند.

چالش ها: مصاحبه یک مهارت است که باید تمرین شود خبر نگارها و مجری هایی هستند که سال ها عمر خود را روی این قضیه گذاشته اند که بتوانند یک مصاحبه حرفه ای انجام دهند. ریسک  مصاحبه کردن بالاتر از خواندن متن است چرا که در این صورت باید متن مصاحبه را تنظیم کنید  فرد درست را به صورت مجازی یا واقعی روی خط پادکست بیاورید و کاری کنید که کلیت مصاحبه  به خوبی پیش برود.

فرمت های دیگر

در نهایت، دسته ای از فرمت های دیگری نیز وجود دارد که به طور معمول استفاده نمی شوند، اما می تواند برای پادکست شما مناسب باشد.

به عنوان مثال :

میزگرد:

یک میزبان ثابت و تعدادی از مهمانان که در رابطه با یک موضوع خاص صحبت می کنند (پادکست پرگار)

مستند:

 یک راوی شما را در مقابل طیف گشترده ای از مصاحبه ها، گفتگوها و صداها مستندی قرار می دهد که همگی دلالت روی یک موضوع دارند. (پادکست تکامل)

مستند- داستانی:

 ترکیبی از درام و مستند ارائه اطلاعات مستند از یک روش سرگرم کننده که هم معتبر باشد و هم برای مخاطبان عامه جذاب تر (پادکست مترونوم )

مطلب پیشنهادی: قسمت دوم یک اسم برایش بگذارید و تصمیم بگیرید که چه مدلی باشد.

چکاوا در رابطه با صدا و نریشن صحبت می کنه.

به مناسبت هشتم مهر، روز پادکست گپی دوستانه با دو پادکستر موفق ایرانی، آقای پیام مقدم از پادسکت مترونوم و بردیا دوستی از پادکست کرون داشتیم.

اشتراک گذاری این مطلب

عضویت در خبرنامه چکاوا

با خبرنامه چکاوا، گویندگی را به سادگی یادبگیرید

مطالب مرتبط

صدا در اعماق فضا
مقاله

صدای فارسی در اعماق فضا

شاید تصور اینکه صدای فارسی رو در اعماق فضا بشنوید یکم عجیب به نظر بیاد، اما دقیقاً ۴۳ سال قبل در تاریخ ۱۹۷۷ ناسا فضاپیمای

امتیاز دهی به این مطلب