گویندگی هم مثل هر هنر دیگری، در کنار لذتی که دارد میتواند، دشواری های خود را داشته باشد. اما در این مقاله، ما میخواهیم نگاه ریز بینانه تری به این مسئله داشته باشیم که اصلا بهترین گوینده کیست؟
هر گوینده ای گذشته ای هم داشته است و تلاش آن گوینده، برای رسیدن به مرحله ای که از او در آینده فرد مورد علاقه خود را بسازد، بسیار مهم است. شروع این تلاش اما میتواند با سخنرانی و صحبت هایی آغاز شود که فرد، در جمع های عمومی، انجام میدهد و ایدههای خود را با افراد زیادی به اشتراک میگذارد، اینجا کمی مشخص میشود که اگر، مهارت های سخنرانی افراد در سطح و اندازه عمومی نباشد، این احتمال وجود دارد که در آینده، هیچ فردی به اندازه ای که باید، روی ارائه سخنرانی او متمرکز نشود، و اگر هم از پس این کار بر بیاید، این داستان شکل دیگری به خود میگیرد. اما ما در اینجا چند ویژگی علمی و ثابت شده را بیان می کنیم که لازمه ای است برای بهترین گوینده شدن، در هر سطح و جایگاهی.
اعتماد به نفس
اولین ویژگی اعتماد به نفس است که بر اساس مطالعهای که توسط دانشگاه ولورهمپتون انتشار یافته است، نقل شده که: سخنرانانی که دارای اتکا و اعتماد به نفس بالا هستند، آگاهتر، شایستهتر، دقیقتر، دوستداشتنیتر و در نهایت باورپذیرتر از دیگر سخنرانان دیده میشوند
اصالت
بسیار مهم است که فرد، خود واقعی اش باشد. احساس واقعی خود را پنهان نکند و اجازه دهد تا کلمات و ماهیت آنها، با تلفیق احساسش، رنگ دیگری به خود بگیرد و جملات را با لحن روانی که از احساس و درونش نشأت میگیرد بیان کند، تا واقعی تر به نظر برسد.
شور
بی تردید اشتیاق از دیگر مواردی است که از طریق آن، بشود با دیگران ارتباط برقرار کرد. این به معنی است که فرد، برای موضوعی که بیان می کند شور و شوق داشته باشد تا گفتارش، معنی دار شود و بتواند افراد را راحت تر تحت تأثیر قرار دهد.
مدولاسیون صدا
اگر گوینده میخواهد در جایگاه یک سخنران جذاب باشد، از صحبت با لحنی نمایشی و یا لحنی که خیلی خوب به نظر میرسد باید خودداری کند، اما همچنان سرعت و انحراف سخنرانی خود را مد نظر داشته باشد، تا شنونده ارتباط راحت تر و صمیمی تری با او بگیرد.
با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید
یک سخنرانی دقیق و درست مثل یک مکالمه است، به این معنی که گوینده باید پیام خودش را به درستی به شخص دیگری منتقل کند و فرقی ندارد که مخاطبش یک یا هزار نفر باشد.
فقط تمرین و تکرار
برای تمرین یک محیط فرضی را در نظر بگیرد و افرادی را در آن تصور کنید. و متن ها و مطابتان را در این محیط فرضی تمرین کنید. این کار باعث تسریع ارائه و یادگیری و درک گوینده از مطلب و متن مورد نظر میشود.
مطلب پیشنهادی: