بعد از قسمت سوم و انتخاب قالب برای پادکست، در قسمت چهارم سراغ ضبط و ویرایش پادکست میریم. مرحله اول شامل تجهیزات میشه و حداقل امکانات داشتن یک میکروفون و کامپیوتری که به اینترنت وصل باشه. هرچقدر تجهیزات شما کمتر باشه به همون موازات کیفیت صدای پادکست هم پایینتر میاد. در مرحله ویرایش که با یک گوشی هم انجام میشه، اگه تپق یا مکث رو بخواید ویرایش کنید به نرم افزارهای تخصصی تری احتیاج دارید. بعد ضبط و ویرایش، بهتره بدونید که خیلی هم خشک صحبت نکنید، چون مخاطب شما احساس راحتی رو از دست میده. برای دیدن کامل این توضیحات به وب سایت چکاوا مراجعه کنید.
چگونه میتوانیم پادکست بسازیم؟ (راه و رسم و نکات ساخت پادکست برای مبتدی ها و حرفه ای ها)
در سری مقالات “چگونه می توانم پادکست بسازم؟ ” میخواهیم قدم به قدم چگونی ساخت پادکست را به شما آموزش بدهیم می توانید این مقالات را هر هفته از اینجا دنبال کنید.
در این قسمت از پادکست چکاوا، با نغمههای سکوت همراه میشویم و دنیای نشنوایان را کاوش میکنیم. از چالشها و زیباییهای زندگیشان میگوییم و راههای همدلی و درک متقابل را میآموزیم. با ما باشید تا در این سفر، صدای آنها را بشنویم و به دنیای بیصدا، رنگ و صدا ببخشیم.
این اپیزود مصاحبه ی آقای محراب بیگی از چکاوا با آقایان، محمدعلی خبیر و محمدحسین رحیم زاده از پلتفرم لیندو فیلم می باشد.
نمونه صدای تبلیغاتی دانلود نمونه صدای مستند دانلود نمونه صدای شاعرانه دانلود نمونه صدای خبری دانلود
نمونه صدای مذهبی دانلود نمونه صدای تبلیغاتی دانلود نمونه صدای خبری دانلود سفارش نریشن ابراهیم فراهانی
کتایون نژاده سابقه اجرای گویندگی بازیها در مسابقه هوش برتر شبکه نسیم را در سه سال و طی ۸ دوره ، گویندگی و اجرای دوبخش از بازیها رو داشته است.
اگر همه کارهای بالا را انجام داده اید حالا وقت آن رسیده اولین قسمت خود را ضبط کنید. اما برای ضبط پادکست به چه وسایل و امکاناتی احتیاج دارید؟
حداقل امکانات شما برای پادکست داشتن یک میکروفون است و کامپیوتری که به اینترنت دسترسی دارد. با این حال این یک قاعده کلی است، هر چه تجهیزات شما کمتر و هزینه شما پایین تر باشد طبیعتا کیفیت صدای پادکست شما هم پایین تر خواهد امد.
به نظر می رسد توضیح واضحات باشد اما قبل از این سوال باید بپرسید چه قدر برای شما سرمایه گذاری روی این پادکست اهمیت دارد. البته نمی توان نادیده گرفت کهمیکروفون خوب، بیشترین تاثیر را روی کیفیت پادکست می گذارد. این میکروفون است که صدای شما را از امواج صوتی تبدیل به صفر و یک های دیجیتالی برای شنیدن میکند.
اگر شما از میکروفون حرفهای و مناسب استفاده کنید طبیعتا نتایج بهتری هم به دست خواهید آورد اما قبل از صرف هزینه های هنگفت برای تجهیزات صوتی، بهتر است به یک استودیو اجارهای بروید و چند قسمت از پادکست خود را ضبط کنید و ببینید که اصلا از این کار لذت می برید یا نه.
بعد از ضبط پادکست، زمان آن رسیده است که ویرایش کنید. ویرایش می تواند بسیار ساده یا بسیار پیچیده باشد، می توانید ابتدا و انتهای فایل تان را کوتاه کنید و کار تمام است و یا می توانید ساعت ها روی آن وقت بگذارید.
اولین سؤالی که باید از خودتان بپرسید این است که ، آیا اصلاً لازم است پادکست خود را ویرایش کنید؟ اگر تمام کاری که شما قصد انجام آن را دارید این است که ابتدا و انتهای پادکست را کوتاه کنید نیازی به هیچ گونه نرم افزار پیچیده ای ندارید و احتمالا میتوانید این کار را با گوشی خودتان هم انجام دهید و حتی یک موسیقی هم روی آن بگذارید.
اما اگر نیاز دارید مکث ها، نویز ها، تپق ها و… را ویرایش کنید کارتان بیشتر طول می کشد و به نرمافزار های تخصصی تری نیاز پیدا می کنید.
Audacity یکی از این نرمافزار هاست که برای پادکسترها امکانات خوبی را فراهم میکند و در ضمن کار با آن هم بسیار راحت است این نرمافزار رایگان برای شروع ویرایش و ضبط پادکست بسیار مناسب خواهد بود.
نرم افزار دیگری که برای ادیت صدا استفاده می شود Adobe Audition است نرم افزاری از گروه Adobe که به صورت حرفه ای برای ویرایش صدا ساخته شده است اگر نیاز به تغییرات بیشتر و حرفه ای تر روی صدای ضبط شده تان دارید. پیشنهاد ما Adobe Audition است البته کمی کار با آن سخت تر از Audacity است و شاید نیاز به کمی آموزش در این زمینه داشته باشید.
بعد از ضبط پادکست، هنگام ویرایش صدای خود در نظر داشته باشید که خیلی هم منظم صحبت نکنید چون ذهن ما اصولا ورودی های صدا را ویرایش می کند و آن را به چیز قابل فهمی تبدیل می کند ، مردم معمولا با مکث و تپق صحبت می کنند و ذهن ما اینرا تشخیص می دهد به همین دلیل هم ویرایش بیش از حد پادکست شما را مصنوعی و بیگانه می کند، زیرا دیگر آن چیزی نیست که هر روز می شنویم از دهان مردم بیرون می آید.
سعی در ویرایش حرف های عادی نداشته باشید مخصوصا در مصاحبه ها. بله، اگر کسی هنگام جواب دادن یک سکوت ۱۰ ثانیه ای دارد آن را کوتاه کنید اما ساعت ها وقت صرف نکنید. تا الگوهای گفتاری یک انسان عادی را اصلاح کنید، چون در نهایت به یک صدای رباتیک می رسید که انگار دارد متنی را از رو می خواند.