بهمن هاشمی، نامی که در تاریخ تلویزیون ایران با طنز، شوخی و لحن صمیمی گره خورده است. او مجری و دوبلوری توانمند و از پیشگامان برنامههای تلویزیونی در ایران است که با برنامههای پرمخاطب خود، لحظات شاد و خاطرهانگیزی را برای مردم ایران رقم زده است.
در ادامه به بررسی زندگی و فعالیتهای هنری بهمن هاشمی خواهیم پرداخت.
بهمن هاشمی (متولد ۱۳۴۱) تهیهکننده، مجری تلویزیونی، دوبلور و بازیگر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، با نام اصلی اکبر میرزا هاشمی، در محله باغ فردوس تهران متولد شد. به گفته مادرش، مانند هر کودک دیگری، روزهای خود را به بازی و شیطنت میگذراند. او در خانوادهای مذهبی و از نظر اقتصادی متوسط بزرگ شده است. در سال ۱۳۴۸، در سن هفت سالگی، در دبستان تنکابنی واقع در زیر بازارچه صابونپزخانه ثبت نام کرد و دوران ابتدایی خود را در این دبستان سپری کرد.
او که از سال ۱۳۷۱ توسط یک عکاس ورزشی به نام جمشید داهول (از کارمندان مجله دنیای ورزش) وارد دنیای هنر شد، بعد از دادن امتحان صدا نزد خسرو خسروشاهی و تصویر برای کار مجریگری و گزارشگری وارد عرصه اجرا و گویندگی شد و خسروشاهی و گویندگان دیگر نظر مثبتی به اجرای او داشتند.
با ورود به عرصه هنر در سن جوانی، مسیر پر فراز و نشیبی را در صداپیشگی و اجرا طی کرد. نخستین گامهای او در دنیای تلویزیون، در کنار بزرگان این عرصه مانند منوچهر نوذری، کیومرث صالحنیا و هرمز شجاعی مهر برداشته شد. خسرو خسروشاهی او را به دنیای دوبله و گویندگی معرفی کرد و منوچهر والیزاده با تستی که از او گرفت، دریچههای موفقیت را به رویش گشود.
هاشمی در طول دوران فعالیت حرفهای خود، با مدیران دوبلاژ نامداری همکاری کرد و در این میان، همکاری با بهرام زند در آثاری چون ناوارو، از برجستهترین تجربیات او بود.
او که سابقه گویندگی و اجرای چند دههای در امور دوبلاژ و اجرای برنامههای مختلف تلویزیونی از جمله مسابقهها، جنگهای شبانه و… را در کارنامه خود دارد، در سریال محاکمه به کارگردانی حسن هدایت نیز به بازیگری پرداخت.
بهمن هاشمی صاحب دختری به نام صبا است که حاصل سالها زندگی مشترکش میباشد.
او با تلاش و پشتکار خود، نامی درخشان در عرصه صداپیشگی و اجرا به ثبت رسانده و به عنوان یکی از هنرمندان محبوب در میان مردم شناخته میشود.
بهمن هاشمی، هنرمند توانمند ایرانی، در تاریخ دوم مرداد ماه سال ۱۳۴۱ متولد شد و از سال ۱۳۷۱ گام به عرصه هنر گذاشت. او اکنون 62 سال سن دارد.
هاشمی در طول دوران فعالیت هنری خود، در دوبله آثار متعددی از جمله هالووین میکشد، استالونه: فرانک، هرج و مرج فضایی: میراث جدید، جاده یخی، ارتش مردگان و چهل سالگی راکی: تولد یک کلاسیک به ایفای نقش پرداخته و با مهارت و خلاقیت خود، جان و روحی تازه به شخصیتهای این فیلمها بخشیده است.
صدای بهمن هاشمی فقط در قالب نقشآفرینی خلاصه نمیشود. او گوینده تیزر تبلیغاتی نیز میباشد که در این عرصه هم خوش درخشیده و با لحنی گیرا، پیام برندها را به مخاطبان منتقل میکند.
علاوه بر صداپیشگی، هاشمی در عرصه اجرا نیز فعالیتهای درخشانی داشته و در برنامههای مختلف تلویزیونی به عنوان مجری حضور یافته است. توانایی او در برقراری ارتباط با مخاطب و لحن صمیمی و جذابش، او را به یکی از مجریان محبوب در میان مردم تبدیل کرده است.
از برنامه هایی که هاشمی در آنها به عنوان مجری حضور داشت، باید به ورزش تهران ۲۰، کنکاش در ورزش، جهان ورزش، ورزش شبکه دو، گزارش مسابقه فوتبال پرسپولیس و سایپا در سال ۷۴، جمله نوروز ۸۱، برنامه رنگارنگ، جشنواره از قربان تا غدیر (به عنوان تهیهکننده و مجری)، تیتراژ فیلم ناوارو و جُنگ شبانه اشاره کرد.
نمونه صداهای هاشمی نیز در فیلمها و سریالهای هشدار برای کبری ۱۱، انتقام، تصادف، حقیقت تلخ، ساعت شلوغی، جیغ، نای و مانی، ناوارو و کمیسر شهر است.
بهمن هاشمی با سابقه پربار و تجربیات ارزشمند خود در عرصه صداپیشگی و اجرا، به عنوان یکی از هنرمندان برجسته در این زمینهها شناخته میشود. مهارت و خلاقیت او در کنار تعهد و پشتکارش، او را به الگویی برای هنرمندان جوان تبدیل کرده است.
امروزه، صدای گرم او را در برنامه «میدون» از شبکه سه میشنویم؛ جایی که با مهارت و صمیمیت خود، مخاطبان را به تماشای این برنامه پرمخاطب دعوت میکند.
بهمن هاشمی، علاوه بر فعالیت در عرصه صداپیشگی و اجرا، در دنیای تجارت نیز حضور فعالی دارد. او مدیر یک دفتر تبلیغاتی به نام «نگاه دو» است که در زمینههای مختلف اجرا فعالیت میکند.
تیم مجرب و کارآزموده «نگاه دو» تحت نظر هاشمی، با برنامهریزی دقیق و اجرای حرفهای، رویدادهای مختلف را به بهترین نحو ساماندهی میکنند.
بهمن هاشمی به دلیل شرایط اقتصادی خانواده و شغل کارگری پدر، فرصت ادامه تحصیل در دانشگاه را پیدا نکرد. او مانند بسیاری از جوانان آن زمان، از سنین پایین به دنبال کار رفت تا به تامین معاش خانواده کمک کند.
هاشمی در دوران نوجوانی، در شغلهای مختلف به عنوان شاگرد مشغول به کار بود. از سن 19 سالگی نیز به دنبال کارهای آزاد مانند بنایی، خرید و فروش ساختمان و دیگر مشاغل مشابه رفت و در این زمینهها فعالیت داشت.
او اکنون دیپلمه است و گواهی پایان دوره کانون تحصیل قرآن و تجوید را دریافت کرده است.
بهمن هاشمی، نخستین گامهای خود در عرصه هنر را با برنامهای به نام «تهران ساعت 20» برداشت. در این برنامه که با اجرای مرحوم منوچهر نوذری و جناب آقای هرمز شجاعی مهر همراه بود، هاشمی اجرای بخش ورزشی را در طول 54 روز بر عهده داشت.
چند ماه پس از این تجربه، هاشمی در راهروی استودیوهای ضبط و پخش شبکه دو سیما با جناب آقای خسرو شاهی و دیگر گویندگان واحد دوبلاژ آشنا شد. این آشنایی، دریچهای نو به سوی دنیای دوبلاژ برای او گشود.
بهمن هاشمی که از دیرباز شیفته دنیای دوبلاژ بود، اشتیاق خود را با جناب آقای خسرو خسرو شاهی (صداپیشه آلن دلون) در میان گذاشت و از ایشان راهکار ورود به این عرصه را جویا شد. خسروشاهی با تست گویندگی از هاشمی، استعداد صدای او را برای دوبلاژ تأیید کرد و از آن پس، هاشمی به جمع گویندگان این واحد پیوست.
بهمن هاشمی با صدای گرم و گیرا و توانایی مثالزدنی در صداپیشگی و اجرا، به صدا و چهرهای شناخته شده در میان مخاطبان ایرانی تبدیل شده است.